Overlay GIF Phone Icon

صادرات نایلون و نایلکس

دکتر هومن باسره

در ایران به دلیل وجود منابع نفتی و پتروشیمی تولید نایلون و نایلکس بسیار مهم و سودآور می‌باشد و برای تولید نایلون و نایلکس، کارخانه‌هایی در شهرهای مختلف ایران وجود دارند. با این حال، تولید نایلون در ایران با مشکلاتی همراه است. یکی از مهم‌ترین مشکلات تولید نایلون، گرانی و عدم ثبات قیمت مواد اولیه است. همچنین، هم‌خوانی نداشتن میزان عرضه و تقاضا و نحوه توزیع نامتناسب مواد اولیه نیز یکی دیگر از مشکلات تولید نایلون در ایران است.

با این حال، صادرات نایلون و نایلکس از ایران به دیگر کشورها، با توجه به وجود منابع نفتی و پتروشیمی که بیان شد، دارای مزیت‌های متعددی است. از جمله مزیت‌های صادرات نایلون و نایلکس، می‌توان به کیفیت بالای محصولات، تولید محصولات زیست‌تخریب‌پذیر و توانایی تولید محصولات مختلف و متنوع اشاره کرد.

میزان صادرات نایلون و نایلکس در سال ۱۴۰۰، نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۴۷ درصدی داشته است. از کشورهایی که مقصد صادراتی این محصول هستند می توان به کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان، گرجستان و جمهوری آذربایجان، اشاره نمود.

بازارهای صادراتی برای محصول نایلون و نایلکس ایران

صادرات نایلون و نایلکس از ایران به کشورهای عراق، ترکیه، روسیه، افغانستان، پاکستان، ارمنستان و آمریکای جنوبی انجام می‌شود. همچنین، صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس، گرجستان، و جمهوری آذربایجان نیز صورت می‌گیرد.

برخی از بازارها که ظرفیت بالایی برای صادرات محصولات نایلون و نایلکس از ایران دارند، عبارتند از:
- عراق: عراق یکی از بازارهای مهم برای صادرات محصولات نایلون و نایلکس از ایران به آن است. در سال ۲۰۲۰، ایران بیش از ۱۰۰ میلیون دلار محصولات پلاستیکی را به عراق صادر کرده است.
- افغانستان: افغانستان نیز یکی از بازارهای مهم برای صادرات محصولات نایلون و نایلکس از ایران به آن است. در سال ۲۰۲۰، ایران بیش از ۲۰ میلیون دلار محصولات پلاستیکی را به افغانستان صادر کرده است.
- ترکمنستان: ترکمنستان نیز یکی از بازارهای مهم برای صادرات محصولات نایلون و نایلکس از ایران به آن است. در سال ۲۰۲۰، ایران بیش از ۱۰ میلیون دلار محصولات پلاستیکی را به ترکمنستان صادر کرده است.

ورود به این بازارها و سایر بازارهای نوظهور و مناسب برای صادرات، مستلزم انجام تحقیق و بررسی کامل بازار و شناخت دقیق نیازهای آن می‌باشد. علاوه بر این، مشکلاتی بر سر راه صادرات نایلون و نایلکس از ایران به کشورهای دیگر وجود دارند که باید آنها را برطرف نمود؛ مانند:
- محدودیت‌های تحریمی: برخی از کشورها به دلیل تحریم‌های اقتصادی، محصولات نایلون و نایلکس ایران را نمی‌پذیرند.
- کیفیت پایین محصولات: برخی از مشتریان خارجی به دلیل کیفیت پایین محصولات نایلون و نایلکس ایران، از خرید این محصولات خودداری می‌کنند.
- قیمت بالا: قیمت محصولات نایلون و نایلکس ایران در مقایسه با کشورهای دیگر بالاست.

برای حل مشکلاتی که ذکر شد، می‌توان از راهکارهای زیر استفاده کرد:
- تولید با کیفیت بالا: تلاش برای بهبود کیفیت محصولات نایلون و نایلکس ایران می‌تواند به جذب مشتریان خارجی کمک کند.
- کاهش قیمت‌ها: تلاش برای کاهش قیمت محصولات نایلون و نایلکس ایران می‌تواند به جذب مشتریان خارجی کمک کند.
- ارتقای فرآیندهای تولیدی: ارتقای فرآیندهای تولیدی می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات و کاهش قیمت آن‌ها کمک کند.
- ایجاد روابط دوستانه با کشورهای دیگر: ایجاد روابط دوستانه با کشورهای دیگر می‌تواند به رفع مشکلات ناشی از تحریم‌ها کمک کند.

* استفاده ار مطلب با ذکر نام منبع و مولف مجاز است

 

 

تخصیص ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی به واردات پارچه

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال ۱۴۰۲، به واردات پارچه‌هایی که مشابه آنها در داخل کشور تولید می‌شود، ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی اختصاص یافت و جریان تخصیص ارز دولتی به واردات این اقلام هنوز ادامه دارد.

اقدامات بانک مرکزی برای رسیدگی به تعهدات ارزی صادرکنندگان

تعیین مهلت ایفای تعهدات صادراتی و معرفی متخلفین به قوه قضاییه در صلاحیت کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات متشکل از ۱۱ عضو بوده که بانک مرکزی تنها یکی از اعضای این کارگروه در کنار ۱۰ عضو دیگر است.

پیش‌بینی استقبال گسترده از نمایشگاه تجارت با اوراسیا در تهران

سفیر ایران در روسیه با اشاره به میزبانی تهران از سومین نمایشگاه بین‌المللی «تجارت با اوراسیا» گفت: شرکت‌های فعال از کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا استقبال گسترده‌ای از این نمایشگاه داشته‌اند که نویدبخش برگزاری مطلوب این رویداد چندجانبه است.

اعلام برنامه حمایت از صادرکنندگان توسط دولت کانادا

دولت فدرال کانادا در واکنش به تعرفه‌های اخیر آمریکا که شراکت تجاری طولانی‌ مدت بین دو کشور را مختل کرده و منجر به افزایش هزینه‌ها برای شهروندان آمریکایی و کانادایی شده است، مجموعه‌ای از اقدامات را اعلام کرده است.

تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانه‌های سوسیس و کالباس

رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب می‌شود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دام‌های ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.

درخواست رئیس اتاق ایران از مجمع تشخیص مصلحت در مورد FATF

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا، قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.