سفارش تبلیغات 09114345494 / تلگرام / واتساپ

 

۱۴۰۳/۱/۹

جزئیات واردات ۲۰ قلم کالای اساسی در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران جزئیات واردات ۲۰ قلم کالاهای اساسی در ۱۲ماهه سال ۱۴۰۲ را اعلام کرده است.

در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن کالای اساسی به‌ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است. این میزان کالای اساسی وارداتی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه ماقبل به‌لحاظ وزنی 1.35 درصد و از حیث ارزش ۹.۷۲ درصد کاهش داشته است.

در این مدت ذرت با ۳ میلیارد و ۸۱۳ میلیون دلار، روغن‌های خوراکی نیمه‌جامد، مایع و خام با ۲ میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار، انواع دانه‌های روغنی با ۲ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۳۰۶ میلیون دلار و کنجاله سویا با یک میلیارد و ۶۲ میلیون دلار ۵ قلم اول کالاهای اساسی را به خود اختصاص دادند.

بین ۵ قلم اول کالای اساسی ذرت و کنجاله سویا به‌لحاظ ارزش به‌ترتیب ۱۵.۸۸ درصد و ۲۴.۲۲ درصد افزایش و روغن‌های خوراکی ۶.۲۰ درصد، انواع دانه‌های روغنی ۶۷صدم درصد و برنج ۴۴.۶۷ درصد کاهش داشته است.

در سال ۱۴۰۲، یک میلیارد دلار گندم، ۷۴۷ میلیون دلار جو، ۵۷۴ میلیون دلار لاستیک سنگین، ۴۷۷ میلیون دلار شکر خام، ۴۶۰ میلیون دلار کود شیمیایی، ۴۰۶ میلیون دلار گوشت قرمز سرد سنگین، ۳۰۰ میلیون دلار کاغذ چاپ و تحریر، ۲۹۳ میلیون دلار خمیر کاغذ، ۲۸۸ میلیون دلار گوشت قرمز سبک گرم، ۲۲۹ میلیون دلار چای خشک، ۲۱۷ میلیون دلار حبوبات، ۱۲۲ میلیون دلار سموم تکنیکال شیمیایی، ۸۸ میلیون دلار گوشت مرغ، ۵۰ میلیون دلار انواع بذر و ۲۰ میلیون دلار کاغذ روزنامه وارد شده است.

این گزارش در خصوص بیشترین افزایش در ارزش واردات کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ می‌افزاید: گوشت قرمز گرم و سرد، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و انواع بذر به‌ترتیب ۵ قلم کالای اساسی بودند که بین اقلام اساسی از بیشترین افزایش به‌لحاظ ارزش برخوردار بودند.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار کرد: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار و برای خدمات ۱۵۰ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۶۴ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت. وی افزود: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۹۱ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۶۳۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۶۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۶۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۲۶ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۳۳ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۳۱۳، ۴۳، ۲۴۵، ۱۴۱ و ۷ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۱۸ اردیبهشت سال جاری دریافت کرده‌اند.

ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
امیر برهانی، رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری در محل نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: در راستای متنوع سازی مقاصد صادراتی کشورمان، سرمایه‌گذاری مستقیمی روی کشورهای آفریقایی انجام شده تا توانمندی‌های ما را بیشتر بشناسند و از این کشورها به عنوان مقاصد ویژه صادراتی یاد می‌شود. در این ارتباط پوشش بیمه‌ای برای صادرات یا سرمایه‌گذاری ایرانیان در آفریقا دیده شده است. برهانی ادامه داد: بسته ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش‌بنیان داریم تا این شرکت‌ها با ضمانت صندوق صادرات بتوانند صادرات داشته باشند؛ برای این شرکت‌ها بدون وثیقه یا با حداقل وثیقه خدمات ارائه می‌شود. رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: توافقنامه تجاری در نمایشگاه امسال با اتاق بازرگانی مالزی و صندوق ضمانت صادرات برای ارائه خدمات اعتباری با این کشور منعقد شد. همچنین قرار است هیئت تجاری از کامرون برای امضای تفاهمنامه به ایران بیایند. تفاهمنامه‌ای نیز با صندوق صنایع پیشرفته وزارت صمت به امضا می‌رسد تا بازرگانان بتوانند از امکانات این صندوق به صورت همزمان استفاده کنند.

 

برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: طبق پیش‌بینی‌ها، تا دو ماه آینده بالای ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله ایران، روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار خواهند شد. به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز میرکریمی عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه موافقت‌نامه‌های تجارت آزاد کشورهای دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند، گفت: مهم‌ترین اصلی که ما از آن غافل بودیم انعقاد موافقت‌نامه‌هایی است که دسترسی به بازار را برای صاحبان کسب و کار کشور تسهیل می‌کند.

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد. در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

سلطان چاپ پول که بود و چه کرد؟
عبدالناصر همتی؛ رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی در ماه‌های اخیر در قالب یک اینفلوئنسر فضای مجازی ظاهر شده است و با تحلیل‌های ضدونقیض تلاش می‌کند به‌هرقیمتی نام خود را مطرح کند. مقایسه انتقادهای اکنون همتی با عملکرد او در گذشته نشانه‌هایی از خودزنی دارد. دوره ریاست همتی بر بانک مرکزی از سوم مرداد ماه ۱۳۹۷ تا نهم خردادماه سال ۱۴۰۰ بوده است. برخی اقتصاددانان این دوره را دوران سیاه متغیرهای پولی نام‌گذاری کرده‌اند.

۹۱ درصد صادرات ایران به چین فرآورده‌های نفتی است
مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است. رئیس اتاق مشترک ایران و چین در یک گفت‌وگوی رادیویی، تاکید کرد: ۹۱ درصد کالای صادراتی ما به چین از فراورده‌های نفتی است که اصولاً در ترکیب صادرات مشکل داریم. در بازارهای بین‌المللی کیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر کیفی رقیب ندارد که بازار دست ایران است.

نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم از ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به بزرگترین جزیره ایران خلیج فارس خبر داد. امیرعلی داوود مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم، گفت: واردات قطعی این خودروهای هیبریدی از چهار برند مطرح (تویوتا، نیسان، لکسوس و سوزوکی) و واردات قطعی خودروهای سواری و تجاری از محصولات هشت برند دیگر توسط یکی از شرکت‌های معتبر واردات و صادرات ذیل رویه گمرکی بر اساس مصوبه هیأت وزیران برای واردات قطعی خودرو در ۲۳ دی ۱۴۰۲ به مناطق آزاد کشور انجام شده است. پس از ورود این خودروهای وارداتی به منطقه آزاد قشم توسط شرکت طلوع طلایی کیش، مراحل ترخیص گمرکی و شماره گذاری آنها آغاز شده و پس از آن برای استفاده شخصی ساکنان جزیره قشم، جزیره کیش و شبکه حمل و نقل عمومی این جزایر به فروش می‌رسند.

 

 

 

 

 

سفارش تبلیغات 09114345494 / تلگرام / واتساپ