سفارش تبلیغات 09114345494 / تلگرام / واتساپ

 

۱۴۰۳/۲/۱۷

واردات ایران از عراق در سال ۱۴۰۲، ۱۸۰ درصد بیشتر شد

نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق ضمن تشریح عمده کالاهای صادراتی به عراق و بیان اینکه صادرات به این کشور در سال گذشته ۹.۲ میلیارد دلار بوده، از افزایش ۱۸۰ درصدی واردات از عراق خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز، فرزاد پیلتن نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق در مورد جزئیات صادرات به عراق اظهار کرد: صادرات ایران به جهان در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد. عراق با ۹.۲ میلیارد دلار و ۱۸.۷ درصد از سهم صادرات کشور پس از چین (۱۳.۹ میلیارد دلار) دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران بوده است. امارات (۶.۶ میلیارد دلار)، ترکیه (۴.۲ میلیارد دلار) و هند (۲.۲ میلیارد دلار) نیز در رتبه‌های بعد از عراق قرار داشته‌اند.

وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ عراق در رتبه اول مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه قرار داشته است. امارات، ترکیه و پاکستان نیز در رتبه‌های بعدی مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بوده‌اند. بررسی دقیق‌تر هم نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ بدون احتساب گاز ۷ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار و با احتساب گاز ۹ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار بوده است.

پیلتن ادامه داد: همچنین بررسی مقایسه‌ای آمارهای مذکور نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق بدون احتساب گاز از نظر ارزش ۱۳ درصد و از نظر وزن ۱۶ درصد افزایش نشان می‌دهدصادرات ایران به عراق بدون احتساب گاز از نظر ارزش ۱۳ درصد و از نظر وزن ۱۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. با این وجود؛ صادرات ایران به عراق با احتساب گاز طبیعی از نظر ارزشی ۱۰ درصد و از نظر وزنی ۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مشاور معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در امور عراق در مورد علت این موضوع گفت: همانطور که مشخص است دلیل اصلی کاهش صادرات کلی به عراق، افت صادرات گاز طبیعی به این کشور طی مدت مذکور و یا عدم بروزرسانی آمار صادرات این محصول بوده است.

وی درباره عمده کالاهای صادراتی به عراق تصریح کرد: همچنین بررسی سبد کالاهای صادراتی ایران به عراق نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ گاز طبیعی با یک میلیارد و ۹۱۷ میلیون دلار، میله‌های آهنی یا فولادی ۷۰۳ میلیون دلار، کاشی و سرامیک با ۱۸۸ میلیون دلار، شمش از آهن و فولاد با ۱۸۶ میلیون دلار، کامپاند پلی اتیلن با ۱۸۶ میلیون دلار، سیب درختی با ۱۷۲ میلیون دلار، اجزا و قطعات توربین‌های بخار با ۱۰۱ میلیون دلار، تخم خوراکی با ۱۰۷ میلیون دلار، کلینکر سیمان با ۱۰۴ میلیون دلار و گوجه فرنگی زراعی با ۱۰۱ میلیون دلار از حمله عمده کالاهای صادراتی ایران به عراق بوده است.

پیلتن ادامه داد: همچنین لوازم سرمیز و آشپزخانه پلاستیکی با ۹۳ میلیون دلار، لوازم خانه داری و پاکیزگی از مواد پلاستیکی با ۹۰ میلیون دلار، اوره با ۸۲ میلیون دلار، هندوانه با ۸۱ میلیون دلار، شیرخشک اطفال با ۷۸ میلیون دلار، پنیر با ۷۸ میلیون دلار، صفحه از پلیمر اتیلن با ۶۷ میلیون دلار، کولرآبی با ۶۶ میلیون دلار، پروفیل با ۶۴ میلیون دلار، ترانسفورماتور با ۶۰ میلیون دلار، لوله و شیلنگ از پلی اتیلن با ۵۹ میلیون دلار، تجهیزات چوب بست با ۵۸ میلیون دلار، محصولات آهنی اسفنجی با ۵۷ میلیون دلار، مصنوعات از آهن یا فولاد با ۵۷ میلیون دلار، کابل زمینی با ۵۷ میلیون دلار، پرتقال با ۵۶ میلیون دلار، پیاز با ۵۵ میلیون دلار، شیرینی و شکلات با ۵۳ میلیون دلار، محصولات پلاستیکی با ۵۳ میلیون دلار و نان شیرینی و بیسکوئیت با ۵۲ میلیون دلار از جمله مهمترین محصولات صادراتی ایران به عراق بوده است.

نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق همچنین درباره میزان افزایش یا کاهش کالاهای صادراتی هم گفت: صادرات کاشی و چهارگوش ۴۵ درصد، شمش از آهن و فولاد ۱۵۹ درصد، کامپاند پلی اتیلن ۱۰۹ درصد، سیب درختی ۹۹ درصد، اجزا و قطعات توربین‌های بخار ۶۴ درصد، تخم خوراکی ۸۴ درصد، کلینکر سیمان ۶۵ درصد لوازم خانه داری و پاکیزگی پلاستیکی ۳۸ درصد، اوره ۸۴ درصد، ترانسفورماتور ۵۹ درصد، لوله و شیلنگ از پلی اتیلن ۸۸ درصد، تجهیزات چوب بست ۳۰۹ درصد، محصولات آهنی اسفنجی ۹۱۶ درصد، پیاز ۱۲۵ درصد، هلو ۱۰۶ درصد و خامه شیر ۲۵۲ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین صادرات هندوانه ۷ درصد، کابل ۳ درصد، پرتقال ۱۴ درصد، کف پوشها ۲۷ درصد، روغن‌های سبک ۴۹ درصد و کارتن ۱۸ درصد با کاهش مواجه بوده است.

پیلتن در مورد جزئیات واردات از عراق هم گفت: واردات ایران از عراق نیز در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۸۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ (۲۶۳ میلیون دلار) حدود ۱۸۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: سنگ‌ها و فلزات گرانبها با ۳۶۴ میلیون دلار، صنایع معدنی فلزی با ۸۴.۷ میلیون دلار، محصولات پلیمری با ۳۹ میلیون دلار، لوازم خانگی با ۳۳.۶ میلیون دلار، صنایع برق و الکترونیک با ۳۲.۵ میلیون دلار، محصولات سلولزی با ۱۳.۲ میلیون دلار، ماشین سازی و تجهیزات با ۸.۷ میلیون دلار، خودرو و نیروی محرکه با ۶.۶ میلیون دلار، روغن‌های نفتی با ۶ میلیون دلار، نساجی و پوشاک و کفش با ۴.۷ میلیون دلار، محصولات شیمیایی با ۱.۹ میلیون دلار و صنایع معدنی غیر فلزی با ۱.۳ میلیون دلار از جمله مهمترین گروههای کالاهای وارداتی ایران از عراق در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

صادرات ۴۹۸ تن محصولات کشاورزی از کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در جهاد کشاورزی کردستان برگزار شد، از صادرات ۴۹۸ تن محصولات کشاورزی در مرز باشماق مریوان خبر داد و اظهار داشت: واردات میوه‌های گرمسیری نیز پس از گذشت سال‌ها از این مرز آغاز شده و در حال انجام است. اکنون نیز دنبال واردات نهاده‌های دائمی هستیم. پیمان اسکندری گفت: مشکلی در تامین مرغ نداریم و هر کیلوگرم با ۸۳ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. اما با چالش گوشت قرمز مواجه هستیم، اکنون قیمت دام زنده گوساله ۲۰۵ تا ۲۱۵ هزار تومان و در واحدهای قصابی ۵۷۰ تا ۵۸۰ کیلوگرم ثابت مانده است. از نیمه دوم اردیبهشت ماه واردات گوشت گوسفندی نداشتیم. در حوزه گوشت قرمز ورود کرده‌ایم اما واحدهای قصابی با توزیع گوشت وارداتی همکاری نکردند. اسکندری بیان کرد: علی‌رغم عدم همکاری‌ها، از ابتدای امسال تاکنون ۱۵۵ تن گوشت گرم گوسفندی وارداتی با کیلویی ۳۱۵ هزار تومان در استان کردستان عرضه شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از سرمایه‌گذاری و پرداخت سه هزار و ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات در سال گذشته در استان خبر داد و خاطر نشان کرد: حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به گندم‌کاران کردستانی پرداخت شده که اگر یک سوم آن در استان سرمایه‌گذاری می‌شد، اکنون شاهد بسیاری از مشکلات کنونی نبودیم؛ البته در سال گذشته در مجموع ۶۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در همه محصولات کشاورزی استان پرداخت شده است.

سهم ۱.۶ میلیون تنی ایران از تولید کاغذ در دنیا
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با بیان اینکه حدود ۴۲۵ میلیون تن کاغذ در دنیا تولید می‌شود و چین بالاترین سهم را در این حوزه دارد، گفت: سهم ایران نیز ۱.۶ میلیون تن کاغذ است. ابوالفضل روغنی گلپایگانی شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در آیین افتتاح طرح توسعه یک واحد تولید کاغذ در شهرستان زرندیه به اهمیت صنعت کاغذ پرداخت و اظهار کرد: تولید کاغذ به عنوان یک صنعت راهبردی در شاخصه اقتصادی موجب تقویت منابع درآمدی کشور شده و در شاخصه فرهنگی نیز موجب افزایش سرانه مطالعه خواهد شد. وی با اشاره به اینکه استان مرکزی هفت واحد تولید کاغذ با ایجاد افزون بر هفت هزار نفر اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم دارد، گفت: صنعت کاغذ و بسته‌بندی، تب‌سنج اقتصاد است و اگر درجه تب این صنعت افزایش پیدا کند حال صنعت نامساعد خواهد شد. وی به مصرف ۹۰۰ تن کاغذ بسته‌بندی در شرایط خوب مصرف در کشور اشاره کرد و گفت: کاغذ بسته بندی که در این واحد صنعتی در زرندیه تولید می شود با کیفیت‌ترین محصول تولیدی در ایران است.

معرفی ارز جایگزین دلار توسط بریکس تا پایان سال
سازمان بریکس با صدور بیانیه‌ای از اقدام اعضا برای جایگزین‌سازی دو ارز رسمی جدید با دلار و استفاده از مکانیزم جدید بریکس برای تسویه حساب‌های بین‌المللی تا پایان سال خبر داد. به گزارش وبسایت تحلیل بازار، افزایش فشار آمریکا بر کشورهای مستقل برای پیروی از مقررات تحریمی وضع شده از سوی نهادهای حکومتی واشنگتن طی سال‌های اخیر منجر به فاصله گرفتن بسیاری از این کشورها از اقتصاد ایالات متحده شده است. این فاصله‌گیری تا جایی پیش رفته که حتی بسیاری از متحدین نزدیک آمریکا همچون هند نیز در قالب سازمان همکاری‌های شانگهای و دیگر پیمان‌های منطقه‌ای، تلاشی مضاعف برای رهایی از مقررات تحریمی آمریکا به کار بسته‌اند. اگرچه بریکس همانطور که از نامش پیداست، در ابتدا شامل کشورهای برزیل، هند، روسیه، چین و آفریقای جنوبی می‌شد؛ اما امروزه بسیاری از کشورهای مستقل دیگر همچون ایران، نیجریه و عربستان سعودی نیز به اعضای ناظر، دائم و یا موقت این پیمان اقتصادی تبدیل شده‌اند.

 

واردات چای محدود شد
استاندار گیلان با بیان اینکه واردات چای به‌ دستور رئیس‌جمهور محدود شد، گفت: چای خشک به‌ اندازه نیاز کشور وارد می‌شود و پارسال حدود ۴۲ هزار تن چای واردات شد که در طول سال‌های گذشته بی‌سابقه بود. به گزارش تجارت‌نیوز، اسدالله عباسی در بازدید از کارخانجات چای املش و دیدار با برخی از چایکاران و صاحبان کارخانجات چای، دستوراتی را در راستای حل مشکل چایکاران در فصل برداشت چای بهاره صادر کرد. استاندار گیلان در این بازدید با تأکید بر لزوم توجه به برداشت مکانیزه چای در باغات گیلان اظهار کرد: تولید و برداشت مکانیزه چای نقش مهمی در افرایش میزان برداشت برگ سبز چای دارد به‌طوری که براساس آمار، برداشت برگ سبز چای به‌ روش مکانیزه ۲ برابر بیشتر از برداشت سنتی است.

صادرات ۴۰ میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی
در جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور و اعضا انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی اعلام شد انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است و شرکت های ایرانی بیش از ۷۰۰ پروژه موفق به ثمر رسانده اند. به گزارش ایرنا، محمد مخبر در این جلسه با اشاره به گشایش های سیاست خارجی دولت سیزدهم با وجود شرایط تحریم کشور تأکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان های مهم بین المللی و منطقه ای همانند بریکس، شانگهای و تجارت آزاد اوراسیا بستر و زمینه بسیار مساعد و ارزشمندی برای حضور بخش خصوصی به ویژه صادر کنندگان خدمات مهندسی فراهم کرده است. معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی ظرفیت بسیار ارزشمندی با ارزش افزوده فراوان برای کشور ایجاد می‌کند، تصریح کرد: سابقه و فعالیت چندین دهه شرکت های بخش خصوصی سرمایه بسیار بزرگ برای اقتصاد کشور است و قطعاً‌ یکی از زمینه های تحقق جهش تولید با مشارکت مردم و فعالیت بیش از گذشته صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی به شمار می رود. مخبر افزود: بسته حمایتی انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی برای حل مشکلات و موانع بسیار راهگشا است اما از این انجمن انتظار می رود تا در کنار این بسته حمایتی و با توجه به ظرفیت بزرگ فارغ التحصیلان دانشگاهی و نخبگان، این شرکت ها هدف گذاری سالانه ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی را در دستور کار خود قرار دهند.

استخوان تجار در حال خرد شدن است!
روشنعلی یکتا گفت: از سال ۹۶ به بعد، ما با یک خودتحریمی مواجه شده‌ایم که تاکنون ادامه داشته است. اگر ما به یک نرخ ارزی تک‌ قیمت برسیم و موانع مختلفی برای تولید محصولات کشاورزی کشورمان برداشته شود، آن زمان نمایشگاه‌هایی مانند اکسپو قدرتمندتر و پررنگ‌ تر خواهند شد. ۱۰ شریک تجاری نخست ایران شامل چین، امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، هند، پاکستان، فدراسیون روسیه، عمان، آلمان و افغانستان هستند که ۸۴ درصد از ارزش کل مبادلات تجاری کشور را به خود اختصاص داده‌اند. بین ۱۰ شریک اصلی تجاری ایران تا پایان سال قبل، بیشترین افزایش مبادلات تجاری به لحاظ وزن و ارزش به فدراسیون روسیه تعلق داشت. این افزایش به لحاظ وزن ۵۴ درصد و به لحاظ ارزش ۲۴ درصد بوده است. پس از برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو که مهم‌ترین رویداد تجاری در جهت ارتباط با بازارهای بین‌المللی در کشورمان است (لازم به ذکر است که این نمایشگاه از تاریخ ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد) تصمیم گرفتیم گفتگویی با روشنعلی یکتا نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه داشته باشیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

ثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت الزامی شد
سامانه جامع تجارت از الزام ثبت بارنامه و واگذاری آن به صاحب کالا برای استفاده در فرآیند اظهار گمرکی، در این سامانه خبر داد. سامانه جامع تجارت اعلام کرد: ثبت بارنامه و واگذاری آن به صاحب کالا برای استفاده در فرآیند اظهار گمرکی در این سامانه الزامی است. در این اطلاعیه آمده است: با توجه به شروع فرآیند اظهار واردات در سامانه جامع تجارت در هفته‌های آتی و لزوم ثبت بارنامه‌های بین‌المللی (استعلام شده از سامانه جامع حمل وزارت راه و شهر سازی)، لازم است که شرکت‌های حمل بین‌المللی بارنامه‌های مذکور را در سامانه بارفرابران ثبت و عملیات واگذاری بارنامه به صاحب کالا (ظهرنویسی) را برای هر چهار روش حمل در این سامانه انجام دهند. شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی باید با مراجعه به سامانه بارفرابران به آدرس https://barfarabaran.ir ابتدا ثبت نام نموده (در صورتی که قبلاً ثبت نام نکرده باشند) و پس از آن نسبت به ثبت اطلاعات بارنامه، اخذ کد رهگیری حمل و سپس واگذاری آن به صاحب کالا (ظهرنویسی) در این سامانه اقدام کنند.

صادرات دانش‌بنیان‌ها به ۲.۵ میلیارد دلار رسید
جزئیات واردات و صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ از سوی گمرک ایران منتشر شد که بر اساس آن در سال گذشته، بالغ بر ۳ میلیون ۶۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد ۵۰۶ میلیون دلار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان صادر شده است. در این مدت همچنین یک میلیون و ۱۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان وارد شد. از تعداد ۹۷۹۲ شرکت مورد بررسی، یک هزار و ۵۰۴ شرکت به عبارتی ۱۵ درصد در زمینه تجارت خارجی فعالیت داشته‌اند که از این تعداد یک هزار و ۹ شرکت در زمینه واردات، ۸۴ شرکت در زمینه صادرات و ۴۱۱ شرکت در هر دو زمینه فعالیت داشته‌اند. حدود ۸۵ درصد از ارزش کالاهای وارداتی شرکت‌های دانش‌بنیان به ۵ کشور عمده شامل چین، امارات متحده عربی، ترکیه، آلمان و هند تعلق دارد.

 

 

محتوای چندرسانه‌ای

 

 

 

 

 

سفارش تبلیغات 09114345494 / تلگرام / واتساپ