Overlay GIF Phone Icon
Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۴/۴/۶

ایران پنجم آسیا در تولید لبنیات و رتبه اول صادرات

فائو از رتبه پنجمی ایران در تولید لبنیات در آسیا خبر داد و ایران را بزرگترین صادرکننده فرآورده‌های لبنی در این قاره معرفی کرد. ایران در سال گذشته ۸ میلیون و ۸۵۰ هزار تن لبنیات تولید کرد که این رقم بیشتر از میزان تولید کشور‌هایی مثل ژاپن، اندونزی، مالزی، کره جنوبی و عربستان بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد در گزارشی از وضعیت تولید لبنیات در جهان ایران را به عنوان پنجمین تولیدکننده بزرگ این محصول در آسیا معرفی کرده است. هند با تولید ۲۴۵ میلیون تنی بزرگترین تولیدکننده لبنیات در آسیا طی سال ۲۰۲۴ بوده است و پاکستان با ۶۶ میلیون تن، چین با ۴۳ میلیون تن و ترکیه با ۲۲ میلیون تن قبل از ایران و در رتبه‌های دوم تا چهارم از این نظر قرار گرفته‌اند. میزان تولید لبنیات ایران حدود ۴ برابر کره جنوبی بوده است که فقط یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن لبنیات در این سال تولید کرده است. فائو انتظار دارد تولید لبنیات ایران در سال ۲۰۲۵ نیز به ۸ میلیون و ۸۲۰ هزار تن برسد که ۳۰ هزار تن کمتر از سال قبل خواهد بود.

آمار فائو نشان می‌دهد ایران بزرگترین صادرکننده لبنیات در آسیا طی سال ۲۰۲۴ بوده و دو میلیون و ۴۱۲ هزار تن انواع فرآورده‌های لبنی در این سال صادر کرده است. بر اساس پیش‌بینی فائو صادرات لبنیات ایران در سال ۲۰۲۵ با افزایش قابل توجه به ۳ میلیون و ۱۵ هزار تن خواهد رسید. کشوری مثل ژاپن که تنها ۳۰ میلیون نفر بیشتر از ایران جمعیت دارد همه تولید ۷ میلیون و ۳۳۰ هزار تنی لبنیات خود را در داخل مصرف کرده است و صادرات این کشور در حد صفر بوده است. ایران در صادرات کره رتبه پنجم جهان را داراست و در سال گذشته ۳۳ هزار تن کره صادر کرده که این رقم فقط از صادرات نیوزیلند، اتحادیه اروپا، بلاروس و آمریکا کمتر بوده است. فائو پیش‌بینی کرده است صادرات کره ایران در سال ۲۰۲۵ رشد ۸۰ درصدی داشته باشد و به ۶۰ هزار تن برسد. ایران همچنین در زمینه صادرات شیرخشک در رتبه چهارم جهان قرار داشته و ۱۳۴ هزار تن شیرخشک در سال ۲۰۲۴ صادر کرده است. آمریکا با صادرات ۷۴۵ هزار تنی در رتبه نخست از این نظر قرار داشته و اتحادیه اروپا و نیوزیلند در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. پیش‌بینی شده است صادرات شیرخشک ایران در سال ۲۰۲۵ به ۱۷۴ هزار تن افزایش یابد که رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال قبل خواهد داشت.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

صدور ۱۲۸ میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی به عراق

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشترک ایران و عراق گفت: بعد از چین، دومین مقصد صادرات ایران به کشور عراق است. در ۶ ماه امسال ۱۲۸ میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی به عراق صادر شده است که رقم مناسبی نیست.

پشت پرده واردات لوازم آرایشی و کالا‌های غیرضروری

در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی برای تأمین مواد اولیه و ماشین‌آلات ضروری به شدت با کمبود ارز مواجهند، آمار تکان‌دهنده‌ای از واردات کالا‌های غیرضروری و بی‌ارزش به چشم می‌خورد.

سهم ناچیز ایران از بازار پاکستان و پتانسیل‌های گسترش همکاری‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: سهم ایران از بازار پاکستان سالیانه فقط سه میلیارد دلار است؛ شکافی که به روشنی نشان می‌دهد پتانسیل‌های گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور وجود دارد.

ارز حاصل از صادرات در دست تاجران بی‌نام و نشان

در حالی‌که کشور برای حفظ تراز ارزی و حمایت از تولید ملی به صادرات متکی است، حضور تاجران بی‌نام و نشان و کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف به معضلی جدی در تجارت ایران تبدیل شده است. این افراد با سوءاستفاده از اختلاف نرخ ارز جای صادرکنندگان واقعی را گرفته‌اند و ارز حاصل از صادرات را به کشور برنگردانده‌اند.

تحلیل مقاله «نقشه آمریکا برای رمزارز ایرانی‌ها»

ایالات متحده به دنبال بهره‌برداری و استفاده از فناوری‌های رمزنگاری ایران برای اهداف خود است تا بتواند فعالیت‌های کشورمان را از منظر اطلاعاتی رصد کرده و به نوعی کنترل و محدود کند. این رویکرد آمریکا بخشی از یک نقشه جامع‌تر برای مقابله با مقاومت و پایداری ایران در برابر فشارهای خارجی و تحریم‌ها به شمار می‌رود.

صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات با فقدان مطالعه بازار مواجه است

معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی مرکز توسعه تجارت گفت: این سازمان برنامه‌ای برای حمایت از صادرات محصول نهایی تعریف کرده است. در موضوع صادرات فناوری اطلاعات، با فقدان مطالعه بازار مواجهیم. در حالی که مسیر نجات تجارت تدوین نقشه راهی برای مطالعه بازارهایی است که اجناس ما دارای مزیت رقابتی هستند.