Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۳/۱۱/۱۲

درخواست رئیس اتاق بازرگانی ایران از مجمع تشخیص مصلحت نظام درمورد FATF

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا، قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.

به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی ایران، صمد حسن‌زاده در یادداشتی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز مبعث نوشت: امروز کشور ایران با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای روبه‌رو است. تحریم‌ها، مشکلات داخلی و عدم بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های موجود، از جمله موانعی هستند که رشد و توسعه اقتصادی را به چالش کشیده‌اند. با توجه به شرایط ویژه و نیاز مبرم به همکاری و هم‌افزایی، می‌توان امیدوار بود که با تکیه بر عقلانیت، اتحاد و تعامل سازنده و پرهیز از هر گونه اختلافات داخلی نمایشی و بی‌حاصل، این چالش‌ها را پشت سر بگذاریم.

حسن زاده با بیان اینکه بیانات اخیر مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری در جمع مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی به نوعی نقشه راه پیش روی سیاست خارجی کشورمان را نیز ترسیم ‌کرد، افزود: این بیانات و نکاتی که دکتر پزشکیان در زمینه رفع اختلاف با دیگر کشورها و گسترش تعامل بویژه با کشورهای همسایه مطرح کرد، پیام روشنی در زمینه آمادگی عالی‌ترین مقامات نظام جمهوری اسلامی ایران برای گسترش و تقویت مناسبات بین‌المللی به شمار می‌آید.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگرچه بخشی از مشکلات اقتصادی ایران به عوامل خارجی وابسته است؛ اما تجربه کشورها نشان می‌دهد، آنها که توانسته‌اند در برابر بحران‌ها ایستادگی کنند، با استفاده از تدبیر درست و عقلانیت در تصمیم‌گیری‌ها، موفق به غلبه بر مشکلات اقتصادی شده‌اند. مردم ایران که همواره در سخت‌ترین شرایط پشت سر نظام و دولت ایستاده‌اند، اکنون چشم به همت و همدلی مسئولان دوخته‌اند تا گره‌های اقتصادی کشور گشوده شود. در این راستا، تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به‌ویژه در روز عید مبعث، بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

حسن زاده یادآور شد: در کنار تدبیر برای گسترش تعاملات بین‌المللی و ایجاد روابط اقتصادی قانونمند با تمامی کشورها با حفظ کلیه آرمان‌های ملی و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران، توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی کشور، از منابع انسانی گرفته تا صنایع دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین و اراده دولت برای اصلاح ساختارهای اقتصادی، کاهش پیچیدگی‌های اداری، تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری و تولید و در یک کلمه «مردمی‌سازی اقتصاد»، راه را برای تحقق رشد پایدار هموار کرده و به رشد اقتصادی کشور سرعت می‌بخشد.

رئیس اتاق ایران تاکید کرد: ما در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی، آماده‌ایم که در این مسیر، به‌عنوان بازوی مشورتی و اجرایی دولت، نقش‌آفرینی کنیم و در کنار مردم و نظام، برای شکوفایی اقتصادی و تحقق منافع ملی تلاش نماییم. انتظار داریم اکنون که بررسی دوباره پذیرش کامل FATF در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است، بزرگان عضو این مجمع محترم، با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا و قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

تخصیص ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی به واردات پارچه

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال ۱۴۰۲، به واردات پارچه‌هایی که مشابه آنها در داخل کشور تولید می‌شود، ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی اختصاص یافت و جریان تخصیص ارز دولتی به واردات این اقلام هنوز ادامه دارد.

اقدامات بانک مرکزی برای رسیدگی به تعهدات ارزی صادرکنندگان

تعیین مهلت ایفای تعهدات صادراتی و معرفی متخلفین به قوه قضاییه در صلاحیت کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات متشکل از ۱۱ عضو بوده که بانک مرکزی تنها یکی از اعضای این کارگروه در کنار ۱۰ عضو دیگر است.

پیش‌بینی استقبال گسترده از نمایشگاه تجارت با اوراسیا در تهران

سفیر ایران در روسیه با اشاره به میزبانی تهران از سومین نمایشگاه بین‌المللی «تجارت با اوراسیا» گفت: شرکت‌های فعال از کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا استقبال گسترده‌ای از این نمایشگاه داشته‌اند که نویدبخش برگزاری مطلوب این رویداد چندجانبه است.

اعلام برنامه حمایت از صادرکنندگان توسط دولت کانادا

دولت فدرال کانادا در واکنش به تعرفه‌های اخیر آمریکا که شراکت تجاری طولانی‌ مدت بین دو کشور را مختل کرده و منجر به افزایش هزینه‌ها برای شهروندان آمریکایی و کانادایی شده است، مجموعه‌ای از اقدامات را اعلام کرده است.

تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانه‌های سوسیس و کالباس

رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب می‌شود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دام‌های ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.

درخواست رئیس اتاق ایران از مجمع تشخیص مصلحت در مورد FATF

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا، قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.