Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۳/۱۰/۱۹

تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانه‌های سوسیس و کالباس

رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب می‌شود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دام‌های ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.

علی اصغر ملکی، رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در تشریح آخرین وضعیت بازار این کالا به خبرنگار ایلنا گفت: به دلیل مطلوب بودن بارش‌ها در نیمه دوم سال گذشته و وجود خوراک کافی و ارزان برای دا‌م‌ها در سال جاری اکنون عرضه گوشت گوسفندی در بازار قوی است و حتی قیمت‌های کنونی نسبت به دو ماه گذشته کاهش داشته است اما کاهش قدرت خرید خانوار سبب شده تقاضا با عرضه برابری نکند بنابراین عرضه گوشت‌های وارداتی تنظیم بازاری همچنان به قوت خود باقی است. دام زنده سبک اکنون هر کیلو ۳۰۰هزار تومان و لاشه گوسفندی درب کشتارگاه ۵۷۰ هزار تا ۵۸۰ هزار تومان قیمت دارد.

منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور نیز مازاد عرضه بر تقاضای گوشت قرمز را تایید کرد و اظهار کرد: عرضه گوشت قرمز تا جایی افزایش یافته که خرید شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از دامداران آغاز شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان به تدریج از واردات گوشت قرمز صرف‌نظر کرد، گفت: هدف از واردات حمایت از مصرف‌کننده است زیرا افزایش تولید هنوز به کاهش قیمت‌ها نینجامیده به این دلیل که هزینه تولید گوشت در کشور همچنان بالاست بنابراین وارادات گوشت منجمد و گرم و عرضه آن در محدوده قیمتی ۳۰۰هزار تومان در هر کیلو همچنان برقرار است. متاسفانه سیاست‌های اخیر ارزی و پولی دولت تولیدکننده و مصرف‌کننده گوشت را متضرر خواهد کرد، گوشت قرمز منجمد تاکنون با ارز نیمایی وارد می‌شده است و حذف این ارز و جایگزین شدن با ارز بازار توافقی سبب می‌شود نرخ ارزی که در آینده به واردات این گوشت اختصاص پیدا می‌کند افزایش یابد و دیگر امکان عرضه گوشت منجمد وارداتی با قیمت تنظیم بازاری از بین برود. در واقع این ارز ابزار عرضه گوشت تنظیم بازاری است اما اکنون دولت دارد این ابزار را از واردکننده می‌گیرد و حتی این نگرانی وجود دارد در سال آینده قیمت نهاده دامی نیز با سیاست‌های جدید ارزی دولت افزایش پیدا کند و هزینه تولید بیش از پیش بالا رود.

پوریان خاطرنشان کرد: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز استفاده می‌شود و اگر این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت منجمد وارداتی که از هند وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید استفاده کنند به دام ماده به ویژه ماده‌های پیر روی می‌آورند و این اتفاق کاهش ذخایر دام مولد در کشور را در پی خواهد داشت در حالی که تولید به حفظ این ذخایر ماده گره خورده است. در حال حاضر کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس از مصرف‌کنندگان بزرگ گوشت منجمد وارداتی محسوب می‌شوند.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

تخصیص ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی به واردات پارچه

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال ۱۴۰۲، به واردات پارچه‌هایی که مشابه آنها در داخل کشور تولید می‌شود، ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی اختصاص یافت و جریان تخصیص ارز دولتی به واردات این اقلام هنوز ادامه دارد.

اقدامات بانک مرکزی برای رسیدگی به تعهدات ارزی صادرکنندگان

تعیین مهلت ایفای تعهدات صادراتی و معرفی متخلفین به قوه قضاییه در صلاحیت کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات متشکل از ۱۱ عضو بوده که بانک مرکزی تنها یکی از اعضای این کارگروه در کنار ۱۰ عضو دیگر است.

پیش‌بینی استقبال گسترده از نمایشگاه تجارت با اوراسیا در تهران

سفیر ایران در روسیه با اشاره به میزبانی تهران از سومین نمایشگاه بین‌المللی «تجارت با اوراسیا» گفت: شرکت‌های فعال از کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا استقبال گسترده‌ای از این نمایشگاه داشته‌اند که نویدبخش برگزاری مطلوب این رویداد چندجانبه است.

اعلام برنامه حمایت از صادرکنندگان توسط دولت کانادا

دولت فدرال کانادا در واکنش به تعرفه‌های اخیر آمریکا که شراکت تجاری طولانی‌ مدت بین دو کشور را مختل کرده و منجر به افزایش هزینه‌ها برای شهروندان آمریکایی و کانادایی شده است، مجموعه‌ای از اقدامات را اعلام کرده است.

تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانه‌های سوسیس و کالباس

رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب می‌شود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دام‌های ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.

درخواست رئیس اتاق ایران از مجمع تشخیص مصلحت در مورد FATF

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا، قاطع و تمام‌کننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.