Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۳/۸/۳

دستورالعمل روسیه برای پوشش خبری اجلاس بریکس!

دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در دستورالعملی توضیح داده است که رسانه‌های داخل روسیه چگونه باید اخبار مرتبط با اجلاس سران بریکس را پوشش دهند.

به گزارش پایگاه خبری واردات و صادرات، نشریهٔ «مدوزا» این دستورالعمل را منتشر کرده است که طبق آن، تمام گزارش‌ها دربارهٔ اجلاس سران بریکس باید دربردارندهٔ سه پیام اصلی باشد: «ولادیمیر پوتین رهبر اکثریت جمعیت جهان است»، «ابهت گردهمایی در کازان، دولت‌های غربی را مأیوس کرده» و «غرب در بحران عمیق فرو رفته».

آنگونه که آنا رایسکایا (خبرنگار) گزارش می‌دهد، طبق دستورالعمل اعلامی، رسانه‌ها در پوشش اجلاس سران بریکس در کازان باید چندین بار تاکید کنند که «تمام تلاش‌ها برای منزوی کردن روسیه در عرصهٔ بین‌المللی شکست خورده». در همین راستا باید خاطرنشان شود که «ولادیمیر پوتین نقش تعیین‌کننده در جهان ایفا می‌کند و همراه با کشورهایی که هیئت‌های خود را به کازان اعزام کرده‌اند مسیر تحولات جهانی را مشخص خواهد کرد». مطابق توضیحات کرملین، «در پوشش موضوعات فوق باید واضح اشاره شود که روابط راهبردی روسیه در حال گسترش است و این در حالی‌ست که غرب به دوستان پیشین خود پشت کرده و روابط با شرکایش ناپایدار و گذرا است».

شانزدهمین اجلاس سران بریکس به مدت سه‌روز با حضور رهبران چین، هند، پاکستان، ترکیه، مصر و بیش از ۳۰ کشور دیگر و شش سازمان بین‌المللی در کازان پایتخت تاتارستان برگزار شد و این بزرگ‌ترین گردهمایی در روسیه از ابتدای جنگ این کشور علیه اوکراین بود. رهبران چین، هند، پاکستان، ترکیه، مصر و بیش از ۲۰ کشور دیگر در کازان گردهم آمدند. مسعود پزشکیان به نمایندگی از ایران که در اوایل سال جاری میلادی عضو بریکس شد برای نخستین بار در سمت رئیس‌جمهور ایران به روسیه سفر کرد و قرار است مجدداً در ماه‌های آتی طی سفری رسمی به مسکو توافقنامهٔ همکاری‌های راهبردی روسیه و ایران را امضا کند.

روسیه مبتکر ایجاد یک سیستم پرداختی به نام BRICS Bridge (پل بریکس) است که در مبادلات تجاری اعضای این نهاد مورد استفاده باشد و تنها از سوی بانک‌های مرکزی این کشورها کنترل شود. همچنین سیستم پرداخت‌های غیرنقدی با عنوان BRICS Pay (پرداخت بریکس) که اجازه پرداخت با کارت‌های اعتباری بین‌المللی در داخل روسیه را فراهم می‌کند و در آینده امکان استفاده از کارت اعتباری روسی میر در خارج از روسیه را فراهم خواهد کرد، نیز هنگام تدارک اجلاس سران بریکس معرفی شد. روسیه و ایران، دیگر حامی این ابتکارها، که هر دو از دسترسی به سیستم سوئیفت و کارت‌های مورد استفاده در بسیاری از کشورهای جهان محروم‌اند، راه‌اندازی مکانیزم‌های جایگزین را از راه‌های موثر مقابله با تحریم‌های غرب می‌دانند. در دستورالعمل کرملین برای رسانه‌ها آمده که باید خاطرنشان شود: «این ابتکار دلار را تضعیف می‌کند و به اعتبار آمریکا لطمه می‌زند».

رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی حامی دولت روسیه مطالب متعددی منتشر کرده‌اند؛ از جمله، پایگاه خبری «گازتا» نوشته است: «غرب به‌ویژه از آغاز پیروزی‌های روسیه در اوکراین با بحران‌های پیاپی درگیر است و نوری در انتهای این تونل تاریک دیده نمی‌شود». همچنین روزنامهٔ «کومسومولسکایا پراودا» مدعی‌ست که «غرب از دستاوردهای بریکس سردرگم شده و می‌داند که باخته است اما روسیه به رهبری ولادیمیر پوتین به موقع به بحران غرب پی ‌برده و روی بریکس شرط‌بندی کرده و اکنون برنده است».

مطالعه مقاله

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

تأثیر ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بر مناسبات مسکو و تهران

تحلیل مرکز کارنگی نشان می‌دهد که بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر روابط روسیه و ایران داشته باشد. این تأثیرات می‌تواند تشدید تحریم‌های اقتصادی، افزایش همکاری‌های نظامی و امنیتی، تغییرات ژئوپلیتیکی و واکنش‌های داخلی در هر دو کشور باشد.

بیانیه اتاق ایران در خصوص همکاری کامل با FATF

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیه‌ای، پذیرش کامل توصیه‌های FATF و تلاش برای خروج از لیست سیاه را به‌عنوان پیامی شفاف و صریح به جهانیان عنوان کرد.

ممنوعیت ورود کشتی‌های ایران به بنادر کشور دوست، "چین"!

حجم تجارت چین با آمریکا، حدود ۴۴ برابر تجارت چین با ایران بوده است. بنابراین، طبیعی است که چین برای بهره‌مندی از آن تجارت بزرگ‌تر، خط مشی‌های امریکا را در قبال ایران پیگیری و کشورمان را قربانی کند.

ایلان ماسک خواستار حذف اداره حمایت مالی از مصرف‌کننده شد

ایلان ماسک که مشاور کلیدی دولت ترامپ است، خواستار حذف اداره حمایت مالی از مصرف‌کننده شد که اغلب با سرمایه‌گذاران سیلیکون ولی که به دنبال ورود به فضای بانکی هستند، درگیر می‌شود.

از "توسعه منهای دموکراسی" تا اعدام جوان ایرانی‌-سنگاپوری

سیاست و حکمرانی معطوف به توسعه، می‌تواند بسیار هم خشن و بیرحمانه باشد. دهها مثال تاریخی در تایید این ادعا می‌توان ارائه کرد. از دیکتاتوری در برزیل در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ گرفته، تا دیکتاتوری در شیلی در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، تا حکمرانی فعلی در چین تحت حاکمیت حزب کمونیست.

نورمن بورلاگ؛ مردی که با انقلاب سبز، مانع قحطی در جهان شد

نورمن ارنست بورلاگ دانشمندی برجسته در رشته کشاورزی و پایه‌گذار "انقلاب سبز" بود. انقلاب سبز مجموعه‌ای از روش‌های کاربرد ماشین‌آلات کشاورزی، انتخاب گونه‌های پربازده، استفاده از کودها و بهبود روش‌های آبیاری بود که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی رایج شد.