مستند راز بیت کوین | چگونه صادرات را شروع کنیم؟ | کارگاه آموزشی آشنایی با بازاریابی صادراتی | محصولات صادراتی ایران برای قاره آفریقا | دوره آموزشی مقررات واردات و صادرات | روشهای معرفی محصولات گیاهی دارویی | مراحل واردات و صادرات کالا | وبینار جنبههای حقوقی رفع تعهدات ارزی واردکنندگان | کتاب صوتی صادرات پارچه و منسوجات ایران | کتاب صوتی ظرفیتها و راهکارهای صادرات به شرق آسیا | پتانسیلها و محصولات صادراتی ایران به کشور قطر | کارگاه سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد فرامرزی | کتاب صوتی صادرات تجهیزات و لوازم پزشکی | همایش پتانسیلهای صادرات کالا و خدمات به شرق آفریقا | دوره روشهای پرداخت بینالمللی و اعتبارات اسنادی
جدیدترینها
۱۴۰۳/۱۲/۹
وقتی مفاد قرارداد مواد معدنی ترامپ با زلنسکی را میخوانیم فقط یک چیز به ذهن خطور میکند: «قرارداد ترکمنچای» به نظر میرسد که ترامپ قصد دارد همه کمکهایی را که در دولت بایدن به کییف شد بهگونهای دیگر پس بگیرد. در پیشنویسی که نسخهای از آن در اختیار نیویورکتایمز قرار گرفته است، آمریکا به بسیاری از مواد معدنی کمیاب این کشور حق دسترسی پیدا میکند.
به گزارش دنیای اقتصاد، ایالات متحده و اوکراین بر سر پیشنویس قراردادی که زمینه دسترسی واشنگتن به منابع طبیعی اوکراین در ازای حمایت از کییف را فراهم میآورد، به توافق رسیدند. این گزارش پس از آن منتشر شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین قصد دارد اواخر این هفته برای امضای قرارداد به واشنگتن سفر کند. به گفته دو منبع مطلع، سفر زلنسکی به واشنگتن روز جمعه انجام خواهد شد، حدود یک هفته پس از آنکه رهبران دو کشور از یکدیگر انتقاد کردند. دونالد ترامپ که تلاش میکند به سرعت به جنگ میان روسیه و اوکراین پایان دهد گفته است که اگر توافقی برای پایان جنگ بهدست بیاید، بهنوعی لازم است که نیروهای حافظ صلح در اوکراین مستقر شوند.
مسکو اما با استقرار نیروهای ناتو بهعنوان نیروهای حافظ صلح مخالفت کرده است. شتاب ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین این نگرانی را پدید آورده که ایالات متحده ممکن است امتیازاتی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بدهد که با امنیت اوکراین و اروپا در تعارض باشد و چشمانداز ژئوپلیتیک را تغییر دهد. هنوز مشخص نیست اوکراین چنانکه میخواسته است توانسته تضمینهای امنیتی از ایالات متحده بگیرد یا اینکه در ازای منابع معدنی خود صرفا کمکهای نظامی بیشتری از واشنگتن خواهد گرفت.
جزئیات نهایی این توافق، از جمله میزان پولی که اوکراین به ایالات متحده خواهد پرداخت، هنوز مشخص نیست. اما پیشنویس توافقنامهای که روز سهشنبه مورد بحث قرار گرفت، دیگر شامل این درخواست برای کمک ۵۰۰میلیارد دلاری اوکراین به صندوقی متعلق به ایالات متحده نمیشد. همچنین شامل بندی مبنی بر الزام اوکراین به بازپرداخت دوبرابر مبلغ کمکهای آینده آمریکا به ایالات متحده نمیشود. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، در چند روز گذشته پس از اینکه آمریکاییها برخی از شروط طاقتفرسا را حذف کردند، اوکراینیها با این معامله راحتتر شدند. در پیشنویس توافق آمده بود که اوکراین نیمی از درآمدهای خود را از درآمدزایی آینده از منابع طبیعی، از جمله مواد معدنی حیاتی، نفت و گاز، به صندوق کمک خواهد کرد. ایالات متحده دارای حداکثر سود مالی در صندوق است.
درحالیکه جنگ روسیه وارد چهارمین سال خود شده است، زلنسکی بارها برای تضمین امنیت کشورش در ازای حقوق معدنی فشار آورده است. اما پیشنویس توافقنامههایی که توسط نیویورکتایمز بررسی شد، چنین تعهد امنیتی را دربرنداشت. به گفته یک مقام آمریکایی، پیشنویس نهایی ترجمهشده این توافقنامه روز سهشنبه به اوکراین ارسال شد. به گفته این مقام آمریکایی، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری و همتای اوکراینی وی قرار است ابتدا توافقنامه را امضا کنند و سپس زلنسکی برای امضای توافق با ترامپ به واشنگتن برود.
براساس مطالعه دانشکده اقتصاد کییف، اوکراین بیش از ۱۰۰ ذخیره عمده مواد معدنی
حیاتی را به همراه ذخایر متوسط نفت و گاز طبیعی کنترل میکند. موارد کاربرد مواد
معدنی اوکراین عبارتند از:
۱- تیتانیوم: در ساختوساز، هواپیما، ایمپلنتهای ارتوپدی و بهعنوان یک افزودنی در
رنگ و لوازم آرایشی از جمله ضد آفتاب و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. طبق
گزارش رسانههای اوکراینی، معادن تیتانیوم در مرکز اوکراین حدود ۶درصد از تولید
جهانی را تشکیل میدهند.
۲- لیتیوم: یک عنصر حیاتی در باتریها، از جمله باتریهای خودروهای الکتریکی و سایر
محصولات صنعتی، از جمله برخی داروها است.اوکراین یک سوم کل ذخایر اروپا را در
اختیار دارد؛ اگرچه برخی از سایتها در مناطق مورد مناقشه قرار دارند. قبل از جنگ
با روسیه، مقامات اوکراینی به ایلان ماسک پیشنهاد کردند که در معادن لیتیوم اوکراین
سرمایهگذاری کند.
۳- اورانیوم: در نیروگاههای هستهای و سلاحهای هستهای استفاده میشود. اوکراین
دارای بزرگترین ذخایر اورانیوم در اروپا است.
۴- خاکهای کمیاب: گروهی متشکل از بیش از دهها فلز، بسیار کمیابتر از تیتانیوم یا
لیتیوم هستند که در بسیاری از بخشهای با فناوری پیشرفته، از جمله انرژی سبز،
الکترونیک و هوافضا استفاده میشوند. اوکراین ذخایر قابل توجهی دارد که عمدتا
بهرهبرداری نشده است و مشخص نیست استخراج آنها چقدر هزینه خواهد داشت.
* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز میباشد
تخصیص ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی به واردات پارچه
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال ۱۴۰۲، به واردات پارچههایی که مشابه آنها در داخل کشور تولید میشود، ۷۳۰ میلیون دلار ارز نیمایی اختصاص یافت و جریان تخصیص ارز دولتی به واردات این اقلام هنوز ادامه دارد.
اقدامات بانک مرکزی برای رسیدگی به تعهدات ارزی صادرکنندگان
تعیین مهلت ایفای تعهدات صادراتی و معرفی متخلفین به قوه قضاییه در صلاحیت کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات متشکل از ۱۱ عضو بوده که بانک مرکزی تنها یکی از اعضای این کارگروه در کنار ۱۰ عضو دیگر است.
پیشبینی استقبال گسترده از نمایشگاه تجارت با اوراسیا در تهران
سفیر ایران در روسیه با اشاره به میزبانی تهران از سومین نمایشگاه بینالمللی «تجارت با اوراسیا» گفت: شرکتهای فعال از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا استقبال گستردهای از این نمایشگاه داشتهاند که نویدبخش برگزاری مطلوب این رویداد چندجانبه است.
اعلام برنامه حمایت از صادرکنندگان توسط دولت کانادا
دولت فدرال کانادا در واکنش به تعرفههای اخیر آمریکا که شراکت تجاری طولانی مدت بین دو کشور را مختل کرده و منجر به افزایش هزینهها برای شهروندان آمریکایی و کانادایی شده است، مجموعهای از اقدامات را اعلام کرده است.
تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانههای سوسیس و کالباس
رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشتهای منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد میشود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانههای تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده میشود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب میشود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دامهای ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.
درخواست رئیس اتاق ایران از مجمع تشخیص مصلحت در مورد FATF
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که با نگاه به آخرین رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه لوازم «تحول» در جامعه مسلمین، تصمیمی راهگشا، قاطع و تمامکننده به نفع اقتصاد ایران اتخاذ نمایند.
صادرات پارچه و منسوجات ایران
بستهبندی، بازاریابی و صادرات حبوبات
صادرات تجهیزات و لوازم پزشکی
صادرات کیف و کولهپشتی غیرچرمی
صادرات لوازم آرایشی ایرانی
صادرات گلیم و صنایع دستی
صادرات پتو و کالای خواب از ایران
صادرات محصولات کنسروی از ایران
صادرات لوازم خانگی ایرانی
فرصتهای صادراتی انواع دستمال کاغذی
صادرات شیر خشک به کشورهای همسایه
مراحل واردات و صادرات کالا
تولید و صادرات محصولات کشتارگاهی
تولید و صادرات محصولات پتروشیمی ایران
فرصتهای صادراتی انواع دستمال کاغذی
بازارها و فرصتهای صادرات زیتون از ایران و ترکیه
صادرات محصولات دخانی توتون، تنباکو و ملزومات
صادرات انواع روغنهای طبیعی و ارگانیک
صادرات لباس کار و محصولات مرتبط
کالاهای پرسود برای صادرات به کشور عمان
جایگاه ایران در تجارت جهانی قهوه
تولید و صادرات محصولات پتروشیمی ایران
مراحل و شرایط صادرات لوازم پزشکی
شبکه سوئیفت و راههای جایگزین برای انتقال پول
صادرات به عراق؛ فرصتی مهم برای آغاز تجارت
مزیت رقابتی چیست و چگونه ایجاد میشود؟
صادرات قارچ ترافل یا دنبلان کوهی
تولید و صادرات موکت و فرش ماشینی ایرانی
ظرفیتها و راهکارهای صادرات به شرق آسیا
تولید و صادرات پسته ایرانی؛ چالشها و راهکارها
صادرات موم پلیاتیلن به کشور هند
هدف ما تولید انواع محتوای تخصصی و ارزشمند تجاری است تا به شما کمک کند در زمینه تجارت بینالملل و صادرات محصولات ایرانی مهارتهای خود را افزایش دهید. ما با توجه به نیازها و چالشهای بازرگانان جوان، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایرانی، مطالب آموزشی، اخبار و سایر اطلاعات را تهیه مینماییم. مایلیم با استفاده از محتوای ما، شما بتوانید بازارهای جدیدی را شناسایی نمایید، روابط تجاری خود را گسترش دهید و از فرصتهای رشد و توسعه بهرهمند شوید. امیدواریم کمکی باشیم تا شما با شایستگی و توانمندیهای خود به عنوان نمایندهای موفق و متعهد از کشورمان، محصولات ایرانی را به جهان معرفی نموده و از منافع و مزایای آن برخوردار گردید.
© تمام حقوق این وبسایت متعلق به پایگاه خبری واردات و صادرات میباشد