کارگاه آموزشی آشنایی با بازاریابی صادراتی | صادرات گلاب و عرقیات گیاهی | دوره آموزشی مقررات واردات و صادرات | روشهای معرفی محصولات گیاهی دارویی | مراحل واردات و صادرات کالا | جایگاه ایران در تجارت جهانی قهوه | وبینار جنبههای حقوقی رفع تعهدات ارزی واردکنندگان | کتاب صوتی صادرات پارچه و منسوجات ایران | کتاب صوتی ظرفیتها و راهکارهای صادرات به شرق آسیا | چگونه صادرات را شروع کنیم؟ | کتاب صوتی صادرات گلیم و صنایع دستی | کتاب صوتی صادرات محصولات کنسروی از ایران | صادرات پتو و کالای خواب از ایران | کارگاه سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد فرامرزی | کتاب صوتی صادرات تجهیزات و لوازم پزشکی | همایش پتانسیلهای صادرات کالا و خدمات به شرق آفریقا | کارگاه تجارت موثر با کشور چین | صادرات کیف و کولهپشتی غیرچرمی | دوره روشهای پرداخت بینالمللی و اعتبارات اسنادی | بستهبندی، بازاریابی و صادرات حبوبات
جدیدترینها
۱۴۰۳/۹/۵
نشریه اکونومیست تحلیل میکند که اقتصاد هند در طول چندماه آینده اقتصاد ژاپن را پشتسر خواهد گذاشت و به این ترتیب به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل میشود.
به گزارش اکوایران، چین در سال ۲۰۱۰ از ژاپن پیشی گرفت و به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد؛ عنوانی که ژاپن تقریباً برای ۴۰ سال در اختیار داشت. چین به بزرگترین تولیدکننده جهان و خریدار عمده کالاهای پایه و دارنده سه تریلیون دلار دارایی ارز خارجی تبدیل شد. نفوذ آن به بازارهای تولید خارجی به عنوان «شوک چین» شناخته میشود و خرید داراییهای امن خارجی توسط آن «مازاد پس انداز» نام گرفت.
اما آیا جهان بازهم شاهد چنین صعودی خواهد بود؟ هند اینامید را دارد. از منظر تحلیلگران نشریه اکونومیست، در ماههای آینده هند احتمالاً ژاپن را پشتسر خواهد گذاشت تا به دومین اقتصاد بزرگ آسیا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، پس از آمریکا، چین و آلمان تبدیل شود. جمعیت هند درحال حاضر بیشتر از چین است و رشد اقتصادی آن احتمالاً در طول چند سال آینده دو یا سه درصد افزایش خواهد یافت. رهبران هند میخواهند تولید ناخالص داخلی آن تا سال ۲۰۲۸ به ۵ تریلیون دلار و صادرات کالاها و خدمات تا ۲۰۳۰ به یک تریلیون دلار برسد.
هند همچنین قصد دارد از تنشهای ژئوپلتیکی که ظهور چین برانگیخته است بهره ببرد. تولیدکنندگانی که از تنش میان چین و آمریکا وحشت دارند به هند به عنوان یک جایگزین نگاه میکنند. شرکت تحقیقات بازار کانالیس میگوید شرکت اپل تا پایان سال ۲۰۲۵ بیش از یک پنجم گوشیهای آیفون خود را در هند تولید خواهد کرد.
اما آیا هند سروصدای زیادی به پا خواهد کرد؟ باتوجه به مقیاس و سبک توسعه آن، جواب خیر است. در سال ۲۰۱۰، اقتصاد ژاپن همچنان ۸ درصد تولید ناخالص جهان را تشکیل میداد. اما اقتدار آن اکنون کاهش یافته است. تا زمانی که هند در یک یا دوسال آینده به آن برسد سهم ژاپن از تولید ناخالص داخلی جهان کمتر از ۴ درصد خواهد بود.
با این حال، نیروی کار هند تنها سهچهارم چین است که تا حدی به علت مشارکت پایین زنان است. اما روندهای اجتماعی میتوانند تغییر کنند. با اینحال، در برخی پروژهها نیروی کار هند تا دهه ۲۰۴۰ به چین نخواهد رسید. حتی در آن زمان، هند سهم کمتری از نیروی کار جهان را نسبت به امروز چین خواهد داشت.
این مسأله تبدیل شدن هند به کارگاه جهان را دشوار میکند. به گفته مؤسسه مالی سیتی گروپ، حتی اگر هند به هدف یک تریلیون دلاری برسد، صادرات کالایی آن در ۲۰۳۰ تنها ۳ درصد کل صادرات جهان خواهد بود. این درحالی است که کره جنوبی ۱۰ سال قبل به این هدف رسیده بود.
صادرات خدمات هند اما چشمگیرتر است. بطوری که براساس پیشبینی سیتی گروپ سهم جهانی آن تا ۲۰۳۰ میتواند به ۶ درصد برسد. شرکتهای بینالمللی کارهای قانونی و منابع انسانی را در داخل شرکت نگه میدارند ولی آن را به خارج از کشور منتقل کرده و مراکز توانمندی جهانی در هند ایجاد میکنند. این مسأله میتواند برخی شغلهای بامهارت در غرب را تهدید خواهد کرد. با اینحال، شرکت پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) میگوید این مراکز تا سال ۲۰۲۸ تنها میتوانند ۳. ۴ میلیون نفر را استخدام کنند.
از اینرو، وقوع یک «شوک هندی» بعید است؛ و «مازاد پس انداز» دیگری هم در راه نیست. نیازهای سرمایهگذاری هند از نرخ پساندازش پیشی خواهد گرفت، از اینرو خروج سرمایه خالص بعید بهنظر میرسد. در واقع، سرمایه به بازارهای سهام نقدی و اوراق هند جذب خواهد شد. ظهور هند به اندازه چین چشمگیر نخواهد بود و به همین دلیل با واکنشهای منفی کمتری مواجه میشود.
* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز میباشد
رونمایی از توافق جدید نفتی ایران و روسیه
پس از کنار گذاشتن شرکت ملی نفت عمان از طرح ساخت مجتمع پتروشیمی هرمز، توافق جدیدی بین ایران و روسیه (شرکت روس نفت گاز استرول) برای احداث این مجتمع یک میلیون و ۱۵۰ هزار تنی تولید اوره و آمونیاک نهایی شد.
رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بیکیفیت با ارز نیما
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیهای، پذیرش کامل توصیههای FATF و تلاش برای خروج از لیست سیاه را بهعنوان پیامی شفاف و صریح به جهانیان عنوان کرد.
واردات خودرو در انحصار ۲۰ شرکت؛ ورود مجلس برای لغو انحصار
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که "هماکنون تعداد محدودی شرکت مجوز واردات خودرو دارند."، گفت: حتی اگر تعرفهها تغییر کنند، اگر مجوزها بهصورت غیررقابتی توزیع شوند، تأثیری در بازار نخواهند داشت.
بازار ارز توافقی با شفافیت در عرضه و تقاضا، رانتها را حذف میکند
رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اقدام بانک مرکزی و مرکز مبادله در راه اندازی بازار ارز تجاری گفت: بازار ارز توافقی با شفافیت در عرضه و تقاضا رانت ها را حذف می کند.
تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانههای سوسیس و کالباس
رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشتهای منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد میشود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانههای تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده میشود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب میشود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دامهای ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.
نورمن بورلاگ؛ مردی که با انقلاب سبز، مانع قحطی در جهان شد
نورمن ارنست بورلاگ دانشمندی برجسته در رشته کشاورزی و پایهگذار "انقلاب سبز" بود. انقلاب سبز مجموعهای از روشهای کاربرد ماشینآلات کشاورزی، انتخاب گونههای پربازده، استفاده از کودها و بهبود روشهای آبیاری بود که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی رایج شد.
صادرات پارچه و منسوجات ایران
بستهبندی، بازاریابی و صادرات حبوبات
صادرات تجهیزات و لوازم پزشکی
صادرات کیف و کولهپشتی غیرچرمی
صادرات لوازم آرایشی ایرانی
صادرات گلیم و صنایع دستی
صادرات پتو و کالای خواب از ایران
صادرات محصولات کنسروی از ایران
صادرات لوازم خانگی ایرانی
فرصتهای صادراتی انواع دستمال کاغذی
صادرات شیر خشک به کشورهای همسایه
مراحل واردات و صادرات کالا
کالاهای پرسود برای صادرات به کشور عمان
جایگاه ایران در تجارت جهانی قهوه
تولید و صادرات محصولات پتروشیمی ایران
مراحل و شرایط صادرات لوازم پزشکی
شبکه سوئیفت و راههای جایگزین برای انتقال پول
صادرات به عراق؛ فرصتی مهم برای آغاز تجارت
مزیت رقابتی چیست و چگونه ایجاد میشود؟
صادرات قارچ ترافل یا دنبلان کوهی
تولید و صادرات موکت و فرش ماشینی ایرانی
ظرفیتها و راهکارهای صادرات به شرق آسیا
تولید و صادرات پسته ایرانی؛ چالشها و راهکارها
صادرات موم پلیاتیلن به کشور هند
هدف ما تولید انواع محتوای تخصصی و ارزشمند تجاری است تا به شما کمک کند در زمینه تجارت بینالملل و صادرات محصولات ایرانی مهارتهای خود را افزایش دهید. ما با توجه به نیازها و چالشهای بازرگانان جوان، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ایرانی، مطالب آموزشی، اخبار و سایر اطلاعات را تهیه مینماییم. مایلیم با استفاده از محتوای ما، شما بتوانید بازارهای جدیدی را شناسایی نمایید، روابط تجاری خود را گسترش دهید و از فرصتهای رشد و توسعه بهرهمند شوید. امیدواریم کمکی باشیم تا شما با شایستگی و توانمندیهای خود به عنوان نمایندهای موفق و متعهد از کشورمان، محصولات ایرانی را به جهان معرفی نموده و از منافع و مزایای آن برخوردار گردید.
© تمام حقوق این وبسایت متعلق به پایگاه خبری واردات و صادرات میباشد