Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۳/۹/۳

لزوم ابتکار عمل در تجارت با قاره آفریقا 

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت توسعه تجارت با قاره آفریقا، بر ارائه پیشنهادهای عملیاتی و تعریف پروژه برای گرفتن سهم از این بازار تاکید کرد و گفت: ورود به بازار آفریقا نیاز به ابتکار عمل دارد و بخش‌خصوصی خالق ابتکار در تجارت است، چرا که در نهایت آنها می‌خواهند تجارت در قاره آفریقا را دنبال کنند. از این‌رو مشکلات را بهتر می‌شناسد و می‌توانند برای عبور از آنها شیوه‌نامه تجویز کنند.

به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت ایران، «محمدعلی دهقان دهنوی» در نشست کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا با بیان اینکه در عمل برای تصاحب سهم از بازار آفریقا تلاش چندانی نکردیم، گفت: برای نیل به این مهم نباید محدود به برگزاری ستاد و جلسات شویم و باید به راهکارهای توسعه تجارت با این کشورها بیاندیشیم. خروجی برگزاری این جلسات باید به تعریف پروژه‌ها در این قاره ختم شود، به بیان دیگر از نگارش پیش‌نویس مصوبات، گذر و در گام‌های بعدی متناسب با پروژه‌ها مصوبات را تصویب کنیم؛ در این شرایط برگزاری جلسات با مقامات عالی و معاون اول رئیس جمهور معنادار می‌شود.

در ادامه این نشست «قنادزاده» معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تشکیل نخستین ستاد آفریقا در دولت چهاردهم، گفت: در سال‌های گذشته پنج دوره ستاد آفریقا تشکیل شد، اما بررسی‌های ما از عملکرد این ستادها نشان می‌دهد که در اجرا با مشکلاتی مواجه هستیم؛ از این‌رو تلاش داریم که موانع اجرایی و زیرساختی که باعث تکرار این مصوبات شده‌اند را شناسایی و مصوبات را همراه با پیوست اجرایی آنها ارائه بدهیم.

وی ادامه داد: قاره آفریقا بهشت منابع غنی معدنی، نفت، کشاورزی و غیره در دنیاست؛ کشورهای رقیب تجاری ما به اهمیت قاره آفریقا در تجارت رسیده‌اند، از این‌رو با سرعت در این بازار سرمایه‌گذاری کردند؛ این در حالی است که ما در سال‌های اخیر از این بازار غافل شدیم. زیرساخت‌های تجاری باید تکمیل شوند تا بتوان از آنها برای توسعه مناسبات تجاری بهره بگیریم؛ به همین دلیل سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا جلسات خود را با دستگاه‌های مربوط آغاز کرد تا برنامه‌ها، گزارش‌ها، اقدامات، موانع و مشکلات ورود به این بازار را احصا تا در نهایت یک گزارش کامل، جامع و قابل ارائه تدوین و تنظیم شود.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

رونمایی از توافق جدید نفتی ایران و روسیه

پس از کنار گذاشتن شرکت ملی نفت عمان از طرح ساخت مجتمع پتروشیمی هرمز، توافق جدیدی بین ایران و روسیه (شرکت روس نفت گاز استرول) برای احداث این مجتمع یک میلیون و ۱۵۰ هزار تنی تولید اوره و آمونیاک نهایی شد.

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیه‌ای، پذیرش کامل توصیه‌های FATF و تلاش برای خروج از لیست سیاه را به‌عنوان پیامی شفاف و صریح به جهانیان عنوان کرد.

واردات خودرو در انحصار ۲۰ شرکت؛ ورود مجلس برای لغو انحصار

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که "هم‌اکنون تعداد محدودی شرکت مجوز واردات خودرو دارند."، گفت: حتی اگر تعرفه‌ها تغییر کنند، اگر مجوز‌ها به‌صورت غیررقابتی توزیع شوند، تأثیری در بازار نخواهند داشت.

بازار ارز توافقی با شفافیت در عرضه و تقاضا، رانت‌ها را حذف می‌کند

رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اقدام بانک مرکزی و مرکز مبادله در راه اندازی بازار ارز تجاری گفت: بازار ارز توافقی با شفافیت در عرضه و تقاضا رانت ها را حذف می کند.

تخصیص ارز نیمایی به واردات گوشت کارخانه‌های سوسیس و کالباس

رییس شورای تامین دام کشور گفت: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و افزایش نرخ ارز واردات گوشت منجمد سبب می‌شود تولیدکنندگان سوسیس و کالباس دام‌های ماده پیر را جایگزین گوشت وارداتی کنند.

نورمن بورلاگ؛ مردی که با انقلاب سبز، مانع قحطی در جهان شد

نورمن ارنست بورلاگ دانشمندی برجسته در رشته کشاورزی و پایه‌گذار "انقلاب سبز" بود. انقلاب سبز مجموعه‌ای از روش‌های کاربرد ماشین‌آلات کشاورزی، انتخاب گونه‌های پربازده، استفاده از کودها و بهبود روش‌های آبیاری بود که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی رایج شد.