Overlay GIF Phone Icon

۱۴۰۳/۷/۱۱

علت اصلی قاچاق شیرخشک چیست؟

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با تاکید بر این که روند تخصیص ارز در چند ماه گذشته وضعیت مطلوبی داشته و هیچ مشکلی در تولید شیرخشک وجود ندارد، گفت: علت کمبود برخی برندها را در علتی غیر از تولید باید جستجو کرد.

به گزارش تجارت نیوز، هانی تحویل‌زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک در خصوص کمبود برخی برندهای شیرخشک در تعدادی از استان‌ها به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در سه ماه گذشته روند تخصیص ارز وضعیت مطلوبی داشته و در تولید شیرخشک مشکلی نداریم و تقریبا تمام کارخانه‌ها در حال تولید سه شیفت هستند. تولید شیرخشک نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است و علت نایاب بودن شیرخشک ربطی به تولید ندارد و علت آن را باید در جای دیگری مانند ساختار مدیریتی توزیع و عرضه جستجو کرد.

تحویل‌زاده ادامه داد: طی شهریورماه نزدیک به ۷ میلیون قوطی شیرخشک تولید کردیم، در ۸ روز ابتدایی مهرماه هم بیش از دو میلیون قوطی تولید شده است که تا آخر ماه می‌توان ۷ میلیون قوطی تولید کرد. این در حالی است که میزان مصرف کشور، ۵ و نیم تا ۶ میلیون قوطی بیشتر نیست و باقی مانده تولیدات به عنوان ذخیره استراتژیک استفاده می‌شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درخصوص زمزمه‌های افزایش قیمت شیرخشک نیز گفت: تولیدکننده‌ها همیشه متقاضی افزایش قیمت هستند، اما این که افزایش قیمت‌ها چه زمانی اعمال شود، مشخص نیست. آخرین قیمت شیرخشک مربوط به سال گذشته و ۱۶۰ هزار تومان است که نصف این مبلغ را بیمه سلامت می‌پردازد که خود این موضوع آفت است. وقتی قیمت شیرخشک با بیمه سلامت نصف و نسبت به کشورهای اطراف یک ششم باشد، کنترل و مدیریت آن پیچیده می‌شود. هر چیزی که قیمتش واقعی نباشد و به صورت سوبسیدی و به مقدار زیاد باشد، مسئله ایجاد می‌کند.

به گفته وی، شیرخشک نوزاد در دو نقطه سوبسید دریافت می‌کند، شیرخشک در بخش تولید ارز ترجیحی می‌گیرد و در بخش داروخانه‌ها هم که عرضه کننده هستند، بیمه سلامت نصف قیمت شیرخشک را تقبل می‌کند. شیرخشک ۸۰ هزار تومانی نسبت به بقیه مواد غذایی سبد خانوار، قیمت پایینی دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درخصوص قاچاق شیرخشک به کشورهای همسایه نیز گفت: به هر چیزی که سوبسید بدهیم، بالاخره این اتفاق می‌افتد. وقتی قیمت کالایی یک ششم کشور همسایه باشد، این آفات را دارد و باید مراقبت شود. برای این که جلوی قاچاق گرفته شود، توصیه ما این است که قیمت شیرخشک واقعی شود، اما برای این که به مردم فشار وارد نشود، یارانه مستقیم به مصرف کننده پرداخت شود.

* انتشار مطلب با ذکر منبع "مجله واردات و صادرات" مجاز می‌باشد

 

آمارهای صادرات و واردات واقعی نیست!

سیدعلی امامی، مدیرکل پشتیبانی و آماده‌سازی سازمان توسعه تجارت گفت: در سال‌های گذشته آمارهای صادراتی و وارداتی کشور با واقعیت همخوانی ندارد. در سال‌های گذشته وزن صادرات کشور رو به رشد بوده است اما ارزش صادرات نسبت به واردات کاهشی گزارش می‌شود.

انحراف کشتی‌ها از دریای سرخ ضربه‌ای جدی به تجارت جهانی وارد کرد

انحراف کشتی‌ها از مسیر‌های اصلی دریای سرخ در سال ۲۰۲۴، ضربه‌ای جدی به تجارت جهانی وارد کرد. افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و افزایش تقاضا، از جمله پیامد‌های این بحران بود. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد با تغییر مسیر کشتی‌ها هزینه حمل کالا به ازای هر TEU مایل (معادل بیست فوتی واحد اندازه‌گیری) ۱۷٫۲ درصد افزایش پیدا کند.

تأثیر مسائل سیاسی بر صدور روادید کامیون‌داران

نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مسائل سیاسی بر صدور روادید برای کامیون‌ها تاثیر مستقیم دارد، گفت: با توجه به مدیریت جدید شکل گرفته، عمل به تعهدات و پرداخت‌های انجام شده از سوی ایران، COB قول داده که جلوی لغو عضویت ایران را بگیرد و در آینده نزدیک تعلیق را هم حذف می‌کنند.

آیا پیوستن به FATF بر روابط تجاری ایران با روسیه و چین اثر می‌گذارد؟

مجید شاکری، اقتصاددان با بیان این که باوجود تحریم‌ها، FATF مشکلات ما را حل نمی‌کند؛ بلکه از اساس پاسخ اشتباهی برای حل مشکلات اقتصادی است، درباره تأثیر FATF بر روابط با چین و روسیه گفت: FATF جلوی تجارت بین‌الملل را می‌گیرد نه دوجانبه؛ چون ریسک پولشویی خودبه‌خود در تجارت دوجانبه حل می‌شود.

بریکسی‌ها خریدار ریال می‌شوند؟

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هدف تشکیل از بریکس حذف دلار از تجارت بین اعضا است و اعضا باید ارز‌های یکدیگر را بپذیرند، گفت: پول این اعضا هم در مقابل دلار و یورو تضعیف می‌شود. اما هدف این است که در معاملات بین این کشور‌ها دلازدایی انجام شود.

صنعت فرش دستباف ایران در معرض نابودی

مرتضی حاجی‌آقامیری، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: وضعیت فرش سال جاری، تفاوت معناداری با سال گذشته ندارد. سال گذشته کشور پایین‌ترین میزان صادرات ۵۰ سال اخیر را شاهد بود و با توجه به اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۳ افتاد تغییر و تحول خاصی در حوزه سیاست‌گذاری یا مسائل تجاری و ارزی پیش نیامد.